Πολιτική Απορρήτου

Η ΟΚΤΑΒΙΤ Συστήματα Πληροφορικής Α.Ε. (“ΟΚΤΑΒΙΤ”), επίσημος αντιπρόσωπος της ANDA SEAT στην Ελλάδα, σέβεται τα προσωπικά σας δεδομένα και τα διαχειρίζεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η παρούσα πολιτική απορρήτου έχει σκοπό να σας βοηθήσει να κατανοήσετε ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε, πώς τα χρησιμοποιούμε, πώς τα προστατεύουμε, πώς τα μοιραζόμαστε και πώς μπορείτε να τα ελέγχετε. Με την πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας ή/και τη γνωστοποίηση σε εμάς προσωπικών δεδομένων δικών σας ή συνεργατών σας, στο πλαίσιο των επιχειρηματικών μας συναλλαγών, συναινείτε στις πρακτικές που περιγράφονται στην παρούσα πολιτική απορρήτου.

Διαβάστε προσεκτικά τα ακόλουθα για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την Πολιτική Απορρήτου της ΟΚΤΑΒΙΤ (“η Πολιτική”).

Για την αποφυγή αμφιβολιών, οι ακόλουθοι όροι θα έχουν την έννοια που τους αποδίδεται παρακάτω:

 • “Προϊόντα”: το λογισμικό και το υλικό που πωλούμε ή χορηγούμε στους πελάτες μας.
 • “Υπηρεσίες”: οι υπηρεσίες πριν και μετά την πώληση και άλλες υπηρεσίες που αφορούν τα προϊόντα που ελέγχονται από εμάς, είτε online είτε offline
 • “Προσωπικά δεδομένα”: οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτούσια ή σε συνδυασμό με άλλες πληροφορίες για αναγνώριση ή εντοπισμό ενός υποκειμένου. Στα Προσωπικά δεδομένα συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η διεύθυνση IP, ο τηλεφωνικός αριθμός και το ΑΦΜ. Επισημαίνεται ότι στα προσωπικά δεδομένα δεν συμπεριλαμβάνουν πληροφορίες που έχουν ανωνυμοποιηθεί.
 • “Cookies”: μικρά κομμάτια πληροφοριών που αποθηκεύονται από το πρόγραμμα περιήγησης στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας και μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε τον υπολογιστή σας κατά την περιήγησή σας στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες μας.

1. Σε ποιον εφαρμόζεται αυτή η Πολιτική;

Αυτή η Πολιτική ισχύει για κάθε φυσικό πρόσωπο για το οποίο η OKTABIT συλλέγει και επεξεργάζεται τα προσωπικά του δεδομένα ως υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων ή ως εκτελών την επεξεργασία.

Επί παραδείγματι παρατίθεται οι κύριες κατηγορίες φυσικών προσώπων:

 • Οι πελάτες μας και οι υπάλληλοί τους.
 • Επισκέπτες στην ιστοσελίδα μας.
 • Τρίτα Μέρη που επικοινωνούν μαζί μας.
 • Εμπορικοί συνεργάτες της εταιρείας

2. Ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε;

Συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε άμεσα, προσωπικά δεδομένα που δημιουργούνται κατά την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας και προσωπικά δεδομένα από τους εμπορικούς μας συνεργάτες. Δεν συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα που αποκαλύπτουν τη φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, πολιτικές απόψεις, θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις και οποιαδήποτε άλλα ευαίσθητα δεδομένα που καθορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων.

 • Προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε άμεσα
  Μας παρέχετε άμεσα στοιχεία επικοινωνίας και άλλα προσωπικά δεδομένα όταν αλληλεπιδράτε μαζί μας μέσω διαφόρων μεθόδων, για παράδειγμα, όταν πραγματοποιείτε τηλεφωνική κλήση, στέλνετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπληρώνετε στοιχεία επίσκεψης στην ιστοσελίδα της εταιρείας, συμμετέχετε σε τηλεδιάσκεψη, δημιουργείτε λογαριασμό στην εταιρεία ή έχετε κάποια εμπορική συναλλαγή μαζί μας.
 • Προσωπικά δεδομένα που δημιουργούνται στην ιστοσελίδα μας
  Ορισμένα από τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να δημιουργούνται αυτόματα ενώ επισκέπτεστε τον ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, η διεύθυνση IP της συσκευής σας. Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες μας ενδέχεται να χρησιμοποιούν cookies ή άλλες παρόμοιες τεχνολογίες για τη συλλογή τέτοιων δεδομένων
 • Προσωπικά δεδομένα που προέρχονται από τους συνεργάτες μας
  Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να συλλέξουμε τα προσωπικά σας δεδομένα από τους επιχειρηματικούς μας συνεργάτες, όπως οι διανομείς ή οι μεταπωλητές μας, οι οποίοι ενδέχεται να συλλέξουν αυτά τα δεδομένα είτε από εσάς, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής σας σχέσης, είτε από τον επιχειρηματικό τους εταίρο.

3. Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους ακόλουθους σκοπούς:

 • Διεξαγωγή δραστηριοτήτων marketing και επικοινωνίας με εσάς.
 • Παροχή υπηρεσιών και τεχνικής υποστήριξης.
 • Παροχή ενημερώσεων και αναβαθμίσεων για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.
 • Παροχή πληροφοριών βάσει των αναγκών σας και ανταπόκριση στα αιτήματά σας.
 • Για τη διαχείριση και τη βελτίωση των προϊόντων και υπηρεσιών μας.
 • Για την βελτίωση της αξιολόγησης που αφορά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.
 • Για εσωτερικούς σκοπούς και αποκλειστικά για σκοπούς εξυπηρέτησης, πρόληψης απάτης και κατάχρησης ή άλλους σκοπούς σχετικούς με τη δημόσια ασφάλεια.

4. Πώς προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Η ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς. Έχουμε λάβει τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για να προστατέψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, ώστε να αποφευχθούν κάθε μορφής περιπτώσεις απώλειας, αυθαίρετης χρήσης, τροποποίησης ή/και καταστροφής. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε μηχανισμούς ελέγχου πρόσβασης για να επιτρέψουμε μόνο εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα, κρυπτογραφικές τεχνολογίες για την εμπιστευτικότητα των προσωπικών δεδομένων και μηχανισμούς προστασίας για την αποφυγή επιθέσεων στο σύστημα.

Τα άτομα που έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα για λογαριασμό μας έχουν μεταξύ άλλων καθήκον εμπιστευτικότητας, βάσει των κανόνων συμπεριφοράς και των κανόνων επαγγελματικής πρακτικής.

Όσον αφορά την περίοδο διατήρησης των προσωπικών σας δεδομένων, δεσμευόμαστε να τα διατηρήσουμε μόνο για το διάστημα που είναι απαραίτητο για την επίτευξη των σκοπών που αναφέρονται στην παρούσα πολιτική και στο πλαίσιο της συμμόρφωσης με την ισχύουσα νομοθεσία προστασίας δεδομένων. Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι τα περιττά δεδομένα διαγράφονται ή ανωνυμοποιούνται το συντομότερο δυνατόν.

5. Πώς μοιραζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Η OKTABIT δεν εμπορεύεται, μισθώνει ή εκμεταλλεύεται τα προσωπικά σας δεδομένα. Ενδέχεται να μοιραστούμε πληροφορίες που σας αφορούν με τους επιχειρηματικούς μας συνεργάτες, τους προμηθευτές υπηρεσιών και προϊόντων, τους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους τρίτων και τους εργολάβους (συλλογικά “τρίτα μέρη”), τους διαχειριστές λογαριασμών του οργανισμού σας ή/και τους συνεργάτες μας για οποιονδήποτε από τους σκοπούς που αναφέρονται σε αυτήν την πολιτική.

Στην περίπτωση που κάποιος τρίτος επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα ως εκτελών την επεξεργασία για λογαριασμό της εταιρείας μας και ως εκ τούτου ενεργεί κατόπιν αιτήματος μας και σύμφωνα με τις οδηγίες μας, συνάπτουμε αμφίδρομη συμφωνία επεξεργασίας δεδομένων με τρίτους που πληροί τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις που ορίζονται στη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων.

6. Πώς μπορείτε να ελέγχετε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Έχετε το δικαίωμα να ελέγχετε την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένα με τους παρακάτω τρόπους:

 • Έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε για το είδος των προσωπικών σας δεδομένων που διατηρούμε.
 • Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να διορθώσουμε, να συμπληρώσουμε, να διαγράψουμε ή να αποκλείσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα εάν είναι λανθασμένα, ελλιπή ή υποβάλλονται σε επεξεργασία κατά παράβαση οποιωνδήποτε νόμιμων διατάξεων. Εάν επιλέξετε να διαγράψετε τα προσωπικά σας δεδομένα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορούμε να διατηρήσουμε μερικά από αυτά στο βαθμό που απαιτείται για την πρόληψη απάτης και κατάχρησης ή/και συμμόρφωσης με νομικές ή φορολογικές απαιτήσεις όπως επιβάλλονται από την νομοθεσία.
 • Έχετε το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή και χωρίς κόστος να διαγραφείτε από τους καταλόγους επικοινωνίας μας, εάν δεν επιθυμείτε πλέον να λαμβάνετε ενημέρωση και τεχνική υποστήριξη
 • Έχετε επίσης το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Θα ενεργήσουμε για την διακοπή της επεξεργασίας με βάση τις απαιτήσεις της νομοθεσίας. Θα συνεχίσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχουν βάσιμοι και επιτακτικοί λόγοι που υπερκαλύπτουν τα συμφέροντα, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες σας ή που σχετίζονται με την άσκηση ή τεκμηρίωση μιας νομικής ενέργειας.

7. Οι επαφές μας και η διαδικασία παραπόνων

Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με αυτή την πολιτική ή αν θέλετε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας για τον έλεγχο και την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας ένα email στο privacy@oktabit.gr.

Εάν πιστεύετε ότι παραβιάσαμε αυτήν την πολιτική ή οποιαδήποτε ισχύουσα νομοθεσία προστασίας δεδομένων, μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία στέλνοντας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση privacy@oktabit.gr. Παρακαλούμε να μας παράσχετε συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με την καταγγελία σας καθώς και τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία. Θα διερευνήσουμε το ζήτημα και θα καθορίσουμε τα βήματα που απαιτούνται για την κατάλληλη επίλυση του θέματος. Πιθανόν να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ζητήσουμε πρόσθετες πληροφορίες ή/και να σας ενημερώσουμε για το αποτέλεσμα της έρευνας.

8. Προσωπικά δεδομένα σχετικά με τα παιδιά

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας δεν απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών και ούτε συλλέγουν συνειδητά προσωπικά δεδομένα από παιδιά χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων / κηδεμόνων. Αν διαπιστώσετε ότι το παιδί σας μας έχει παράσχει προσωπικά δεδομένα χωρίς την άδειά σας, μπορείτε να μας ειδοποιήσετε στο privacy@oktabit.gr. Αν μας ειδοποιήσετε ή διαπιστώσουμε ότι έχουμε συλλέξει τα προσωπικά δεδομένα από παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών, θα διαγράψουμε αυτά τα δεδομένα το συντομότερο δυνατό.

9. Αλλαγές στην παρούσα πολιτική

Αυτή η Πολιτική μπορεί να αναθεωρηθεί ανά πάσα στιγμή, για να συμμορφώνεται με την εκάστοτε νομοθεσία ή άλλες εύλογες επιχειρηματικές απαιτήσεις. Σε περίπτωση αναθεώρησης αυτής της πολιτικής, η ΟΚΤΑΒΙΤ θα δημοσιεύσει τις αλλαγές στην ιστοσελίδα της και η νέα Πολιτική Απορρήτου θα ισχύει από την δημοσίευσή της. Σας συνιστούμε να ελέγχετε περιοδικά την αντίστοιχη ιστοσελίδα.